Ph13t0n

ph13t0n, streamer på twitch och egenföretagare

ph13t0n

Målgrupp

ph13t0n and friends är Sveriges stream. Streamen ger en utmärkt miljö för att nå en målgrupp av yrkesverksamma med yrkesverksamhet i högklass och medelklass med full nationell täckning. ph13t0n and friends har ett starkt rykte för bra ljud, bild och kommunikation samt en god samtalsdebatt inom kultur, e-sport och underhållning.

22-65 ÅLDER
64% MÄN
36% KVINNOR
Intressen: Gaming, E-sport, Teknik, Streaming, Event, Underhållning, Talkshos

 

Utan bild är streaming som en radioshow

ph13t0n, eller Per som han heter i verkliga livet är en något så annorlunda, som en 41-årig gamer, egenföretagare, undersköterska och entreprenör boende i Nässjö, mitt i mörkaste Småland!

Han startade streamen 2014, som ett projekt för att förevisa vad han ser när han spelar spel för några vänner, efter ett halvår och med arbetslöshet valde han att ta steget fullt ut och köra å full tid, varje vardag 09-12 med nyheter, väder och e-sport – en morgontalkshow inom e-sport och där la han grunden dit han är idag!

1 man production army

Studion är självbyggd med ljus, ljud, bild och mängder med teknik och nästan 2 kilometer kabel. Tittarna kan i dag interagera både via donationer, prenumerationer, hosts, chatt men även så kan de styra ljus och inom kort ringa in till studion, allt sköts av 1 person. Dessutom kommuniceras det dagligen via sociala plattformar som facebook, twitter men även discord.

Streamen bedrivs i företagsform godkänt med F-skatt och har samarbetat och/eller fått draghjälp av företag såsom inet, Estrella, godisboxen och soundbysweden/SUPRA. Samarbeten har skett via köpt tid on-air, gåvor med även som recensioner i botten. Det är dock viktigt att det som görs, görs med trovärdighet, – Jag skulle aldrig ta in en produkt eller vara, i streamen – som jag inte själv kan tänkas tro på eller använda, säger ph13t0n. Streamen arbetar stenhårt med att ha en värdegrund;

Vi uttalar oss inte rasistiskt. vi håller oss ifrån politiska debatter. vi ser inte ner på folk på grund av deras etnicitet, religion, sexuella läggning, funktionshinder, kön, ålder eller utseende. moderatorerna kommer utan tvekan agera om detta inte följs.

Samtliga moderator får tillgång till verktyg och manualer innan de får moderera och vi har även huvudmoderatorer så att ph13t0n kan fokusera på sin stream, vi har byggt det så – med en platt organisation för att hjälpa till, finnas till, agera om det behövs – för världen är inte alltid fluffig, säger Anders, en av ph13t0n:s moderatorer. Vi har även utvecklat verktyg, rapporteringsmallar och arbetat fram rutiner för att hålla en extremt hög kvalitet och sansat tonläge. – Men nuförtiden har det vart ett många “mognare” gamers som hittat kanalen och det gör den lugnare på alla vis!

Kanalens fokus är kvalitet och det märks, det har lagts ned extremt mycket tid, svett och pengar för att få en ljud och bild som skall vara en mjuk upplevelse och det skall vara ett minimum av distraktion för ögat. Varje person som är med på streamen mixas separat, varje grafiskt element är noggrant uttänkt, varje del är genomtänkt för att skapa harmoni och en vi känsla – för det är just ett VI-tänk som streamen bygger på, utan tittare och partners så är det ett jag – men det krävs ett VI för att få dynamik, säger ph13t0n.

 

Bli partner

Förutom prenumeranter så spelar partners en stor roll för ett kontinuerligt flow i det ekonomiska, för hur gärna man vill vara immun mot räkningar så är det inte möjligt, ph13t0n gör samarbeten med varumärken som delar samma värdegrund men även på produkter, varor och tjänster som han själv tror på. Samarbeten kan innebära allt från unboxing, affiliatelänkning, gåvor/give aways, produktplacering och köpt synbarhet. Som partner kan man välja att synas på alla plattformar eller så ordnar man till ett paket. Det viktigaste är just att det känns rätt, casinobolag, energidrycker, gambling och dylika företag är inte välkomna, berättar ph13t0n.

Välkommen till kanalen – hoppas du skall trivas!
ph13t0n