En helt vanlig fredag!

Okey! En helt vanlig dag i mitt liv…

Sjukintyg från överläkare, läkare och skötare angående mental ohälsa – försäkringskassan, nope. Arbetsförmedlingen får ansvaret men glömmer bort en, A-kassan vill inte då då jag har sjukintyg och socialen anser att jag har ersättning, men som inte betalas ut. Ringer försäkringskassan, som hänvisar till en chef, som är ledig – Ingen hänvisning. Ringer arbetsförmedlingen, som inte kan få tag på min handläggare. Mitt i allt finns en adipös, “jägare”, bipolär farbror som precis får reda på att en aktivitet kan vara att gå på rehab eller ringa ett samtal så de kan inget göra – för du har ju ringt oss!

Även om jag är vid ganska god form och kan föra min talan kan man ju undra vem står där när myndigheter sviker! För även om jag ler online, spelar datorspel och finns där så finns det ändå en farbror som sliter satan för att mentalt motivera sig att inte fronta en bil eller något annat dumt (ordvalet är fel, finns ingen risk) men också att komma upp på morgonen.

Jag sliter något så in i hoppsan med att komma i form och detta meddelandet är faktiskt ett friskhetstecken och jag har utvecklats väldigt bra på sistone! Jag är stolt över vad som gjorts och görs! För efter 4 år valde jag att hoppa av tåget, stanna upp och inte acceptera skit men nu får jag skit för att jag pratar om skiten, jag får skit för att jag är jag – ibland bara för att folk bestämt sig för att jag skall trilskas med, spelar ingen roll vad jag än gör och vad jag än gjort.

Ni som lärt känna mig vet hur jag för mig, ni som inte förstår varför farbrorn ibland är lite energisk, petig och allmänt störig – grattis ni har träffat mig mitt i ett infall av ADHD eller min bipolära person! Men det gör inte mig till en sämre person för det! Kan folk bara sluta vara så jäkla elaka – tack, det skulle hjälpa mig massor! Kan folk sluta vara passivt aggresiva mot mig är jag tacksam och kan folk bara antingen acceptera eller inte bry sig så är jag tacksam.

När jag älskar – älskar jag massor, när jag är ledsen – är jag jätte ledsen, när jag är glad – är jag jätte glad och när jag är bitter är jag jätte bitter!

Så snälla och förlåt om jag stör, vart elak, vart dum eller bara lite knasig, förlåt mig! Men kan ni försöka släppa taget kring ert hat! Det skadar mig bara och gör mig ledsen.

TACK för ordet och trevlig helg //Per